|
Joulukalenteri 12.12.2013
Erilaisia joulutorttu taikinoita.
Siiri Tonttutyttö huokaa, torttutaikinoita on monenmoisia, selaillessaan joululeivonnaisten reseptikirjoja. Lehtitaikinaa 1, 2,3, 4 ja varmaankin yhtämonta kuin numeroita, sitten vielä kermavoinen, rahkainen jne... Mikä taikina olisi herkullisin joulutorttujen valmistukseen? Kaikista vaivattominta olisi ostaa se kaupasta, ja tehdä siitä kädenkäänteessä koko pellinen ihania joulutorttuja. Voisinhan minä kokeilla jotain vanhaa ja hyväksi koettua, hän tuumii.
Tonttutyttö löytää kirjahyllystään sinisen kirjan, jossa on Mysi Lahtisen ihania jouluisten leivonnaisten ohjeita. Kirjan nimi jo kertoo meille paljon. "Mistä tuntee Joulun?" Kas, siellä oli ohje, jota Siiri aikoo kokeilla. Hän tietää Joulupukin troppikaapin, josta löytyi maustetta joulukakkuun. Leipuritonttujen hiippalakki päähän ja leipominen alkakoon.
Mysin Joulutorttutaikina.
2 dl kylmää vettä
2-3 rkl konjakkia
4 dl vehnäjauhoja
Lisää veteen konjakki ja sekoita jauhot siihen.
aivaa taikinaa ja laita kylmään.
250 gr voita
4 dl vehnäjauhoja
Hakkaa voi ja vehnäjauhot muruiksi. Kauli aikaisemmin tehty taikina levyksi
Nosta voimurut siihen eskelle ja käänä taikinan reunat murujen päälle, kauli se.
Käännä kolminkerroin ja kauli taas,
Laita taikina välillä kylmään, niin on helpompi kaulia.
Kaulimiskertoja ainakin neljä.
Valmista tortut voitele ne. Laita uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuuttia
Olet nähnyt paljon vaivaa taikinan tekemisessä, miksi et tekisi myös itse luumuhillon!